De ce se închid piețele, dar rămân deschise mall-urile? Explicațiile lui Arafat

9 noiembrie 2020  |  07:29  |  👁 376 Vizualizari


Piețele în spațiile închise nu vor mai funcționa, începând de astazi, în timp ce magazinele, inclusiv mall-urile, rămân deschise până la ora 21.00.
Întrebat care este logica unei astfel de măsuri, secretarul de stat Raed Arafat a spus că riscul de transmitere a virusului este mult mai mare în piețe, unde, de exemplu, nu se poate plăti cu cardul, în timp ce în magazine aplicarea regulilor este mai „controlabilă”.
Răspunsul lui Raed Arafat, întrebat care este logica suspendării activității piețelor în spații închise, în timp ce mall-urile rămân deschise:
  • „Cred că dacă intrăm în discuția asta nu plecăm astăzi de aici. Comportamentul și modul de interacțiune în piață este altfel decât în mall, în magazine, unde regulile sunt mult mai controlabile, din punct de vedere al măștii.
  • La piețe este altfel – întotdeauna te duci cu bani cash, nu se folosește cardul, sunt alte riscuri care sunt mai mari în piață, în spațiul închis. (…) Există și partea de protecție a persoanelor care vând în piață”.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.