Cum vă puteți cumpăra până la şase ani de vechime în muncă. Termenul limită este 1 septembrie 2023

24 iunie 2021  |  05:20  |  👁 330 Vizualizari


Până la 1 septembrie 2023 vă puteți cumpăra vechime în muncă, dacă vă lipsesc ani din stagiul de cotizare sau pur și simplu vreți să vă asiguraţi mai mulți bani la bătrânețe.

Președintele României a promulgat legea care prevede prelungirea acestei facilități cu încă doi ani, pentru că au fost multe cereri. Până acum, peste 7.000 de oameni și-au cumpărat vechime în muncă.

Puteţi cumpăra, retroactiv, până la şase ani de vechime în muncă.

Daniel Baciu, președintele casei de pensii: „Persoanele care îndeplinesc condiţiile de deschidere a unui drept de pensie şi mă refer la pensia de limită de vârstă au posibilitatea să-şi completeze stagiul de cotizare, respectiv cel minim sau complet, această posibilitate s-a prelungit până inclusiv în luna august 2023. Pentru asigurarea minimă, la salariul minim, o persoană trebuie să achite 572 de lei pe lună, care înseamnă contribuţia de asigurări sociale pe o lună aferentă salariului minim pe economie.”

Aşadar, pot cumpăra vechime în muncă cei care au ajuns la vârsta pensionarii ori sunt cu cel mult 5 ani înainte de a ieşi din activitate şi constată că au goluri în stagiul de cotizare – pentru că, de pildă, au lucrat în străinătate la negru, au uitat sau nu au putut să-şi achite contribuţiile la pensie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.