Cum va fi vremea în luna mai

1 mai 2020  |  12:12  |  👁 724 Vizualizari


Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte, între 4 și 11 mai, anunță, vineri, Administrația Națională de Meteorologie, care a transmis prognoza pentru întreaga lună.

Conform sursei citate, în prima săptămână din mai, regimul pluviometric va fi excedentar, local în regiunie centrale, estice și sud-estice, iar în regiunile nord-vestice, vestice și sudvestice cantitățile, de apă vor fi deficitare.

În a doua săptămână din mai, respectiv între 11 și 18 mai, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local excedentare în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai accentuat în zonele montane”, precizează ANM.

Între 18 și 25 mai, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte, transmit meteorologii.

În intervalul 25 mai – 1 iunie, „mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât specifice acestui interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, menționează sursa citată.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.