Cum știi că ați avut o primă întâlnire reușită… din perspectiva bărbatului

26 august 2020  |  07:23  |  👁 473 Vizualizari


La final tu știi cât se poate de clar dacă a fost o primă întâlnire de succes, dar oare cum se văd lucrurile din perspectiva bărbatului? Am făcut un sondaj de opinie, și iată ce răspunsuri am obținut.

Probabil că cele mai mari ruminații apar după acea primă întâlnire când efectiv nu știi cum te poziționezi. Ție ți-a plăcut seara, ți-a plăcut de el și ești sigură că ai vrea să îl revezi. Dar cum nu citești gânduri te frămânți legat de ce este în mintea bărbatului. Și dacă ești ca majoritatea femeilor îți suni prietenele ca să faceți împreună o analiză pe text, mai complexă decât comentariile la limba română din liceu, clasa de uman. Sau îți suni prietenii bărbați cu care discuții lucruri de genul acesta. Doar vrei să știi ce gândește un bărbat! Ei bine, de data asta ne-am abordat noi prietenii bărbați cu vârste între 35 și 45 de ani. I-am întrebat simplu: cum știi că ați avut o primă întâlnire reușită? Iar răspunsurile, cât se poate de similare, le-am concentrat în cele ce urmează.

Atracție și tensiune sexuală
Bărbații sunt cât se poate de vizuali, iar înainte să descopere că ești o persoană de calitate, cu care se poate construi o relație, se raportează la aspectul fizic. Mai simplu și asumat spus dacă te-ar băga în pat sau nu. Nu este cazul să ne ascundem după deget. Desigur, frumusețea este în ochii privitorului, gusturile sunt variate și asta e în final în favoarea femeilor. E important pentru ei să te îmbraci adecvat contextului și locului în care mergeți la prima întâlnire, să simtă că te-ai procupat, ți-ai dat interesul. În ceea ce privește tensiunea sexuală nu este vorba despre atingeri sau propuneri indecente. De multe ori nici nu te ții de mână sau nu te săruți. Ci despre acel vibe din aer, care apare pe alocuri și e identificabil și dintr-un zâmbet discret sau o privire.

Discuție naturală și puncte în comun
Studiile spun că o relație de succes este aceea în care partenerii au mult mai multe lucruri în comun decât diferențe. Așadar contrariile se atrag nu este o soluție bună pe termen lung, întrucât discrepanțele majore pot submina cuplul. O discuție lejeră, naturală în care descoperi că vă plac multe lucruri similare e o bilă albă. Dar, atenție, bărbaților nu le plac femeile care îi aprobă excesiv și fac asta artificial, ca să îi prindă în plasă. Ei susțin că își dau seama de acest aspect, și concluzia este că îți dorești cu ardoare o relație serioasă, indiferent cu cine, nu o relație cu ei.

Simțul umorului este esențial
Și fiecare are tipul său de umor care e indicat să fie compatibil. Tu să râzi la glumele lui, el să râdă la glumele tale, să nu iei tipul său de umor drept jignire sau frondă. Ori să nu îi înțelegi glumele, pe care să fie obligat să le explice punct cu punct, ca un fel de subtitrare. Consumă timp, energie, iar ei își doresc o femeie cu care să se simtă în largul lor și să se amuze împreună.

Spiritul de echipă
Cum se poate vedea asta de la prima întâlnire? Vei spune că este mult prea prematur. Dar este observabil din modul în care negociați locul și data întâlnirii, cum interacționați cu chelnerii, hostesa de la intrare. Poate chiar cum împărțiți sau nu mâncarea și desertul, cum ați gestionat relaționarea cu alte persoane când v-ați cunoscut în grupul de prieteni, dacă a fost cazul. Mai mult, aici poate fi mixat spiritul de echipă cu umorul, de exemplu dacă ați glumit împreună pe seama altor persoane prezente la terasa respectivă sau a unor cunoștințe comune.

Să nu-i subminezi masculinitatea
Bărbații întrebați au spus că se simt confortabil să iasă la prima întâlnire cu o femeie puternică, independentă. Dar că nu-și doresc să fie dominatoare, să încerce ea să poarte pantalonii. Indiferent cât câștigă sau ce poziție socială, profesională are, pentru ei e important ca ea să fie în contact cu propria feminitate și să nu-și aroge rolul de șef de la serviciu și în viața privată. E ok să fie fermă, să pună limite, să spună ce vrea, dar să nu-i emasculeze.

Vor să te mai vadă…
… și au decis asta deși prima întâlnire nu s-a finalizat. Chiar poate îți propun pe loc ce să faceți data viitoare, ori într-un mesaj sau la un telefon ulterior. Pentru ei prima întâlnire este de succes dacă, scurt pe doi, vor să te mai vadă. Femeile care nu fac primul pas, cărora le place să fie curtate și nu prea au inițiativă ar trebui să știe că e ok să scrie și ele după întâlnire, să propună ele o nouă întrevedere. Un element reconfortant pentru bărbații care au nevoie de confirmări sau o parteneră proactivă, sigură pe ea.

Nota de plată
Acesta este probabil singurul punct în care au existat opinii oarecum diferite. Unii bărbați nici nu concep ca femeia să plătească nota, alții spun același lucru dar vor ca ea măcar să se ofere, astfel încât să nu se simtă folosiți, să vadă că ea îl respectă. Și o a treia categorie insistă ca fiecare să-și plătească consumația, ca nimeni să nu se simtă obligat la nimic.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.