Cum să recunoști dacă o femeie te place

27 octombrie 2020  |  06:44  |  👁 75 Vizualizari


De câte ori nu ai fost în prezența unei femei frumoase, în jurul căreia te învârteai ca un titirez, doar-doar primești de la ea un semn că te place? Numai că acesta nu a venit sau, mai rău, poate că a venit dar tu nu ți-ai dat seama și trenul a plecat din gară fără să te urci în el. De ce? Pentru că nu știi să citești limbajul corpului.

Orice persoană transmite niște semnale, pozitive, negative sau… neutre, în funcție de interesul pe care-l manifestă. Precum tu ai transmis faptul că o placi, ar fi trebuit să poți identifica mesajele tacite primite. Când o femeie nu e pregătită încă să-și exprime vocal sentimentele, îți va transmite acest gen de mesaje, ce fac parte din jocul flirtului. Hai să vedem cum să recunoști dacă o femeie te place și la ce ar trebui să fii atent pentru a depista cum stau cu adevărat lucrurile.

Mâinile
O femeie interesată să te cunoască mai bine își va folosi degetele – voit sau involuntar: se joacă cu paharul, cu propriile inele sau își atinge ușor zonele erogene, precum buzele sau gâtul, transmițându-ți faptul că te dorește. În cazul în care e interesată de tine, inima îi bate mai tare și acest lucru transmite stimuli nervoși. De aici apare jocul cu paharul, cu cerceii sau cu lanțul de la gât. Nu-i așa că ți s-a întâmplat să vezi o femeie care își plimbă degetul arătător pe buza unui pahar, de jur împrejur? Dacă această mișcare e lentă și controlată… s-ar putea să ai noroc. Dacă, dimpotrivă, lovește nervos paharul cu degetul, înseamnă că abia așteaptă să plece.

Atenție și la poziția mânilor, fiindcă dacă stă pe scaun, sprijinită de spătar și cu mâinile încrucișate, acesta e un semn clar de respingere, de plictiseală sau de lipsă de interes. Pe de altă parte, dacă te atinge cu mâna sau cu brațul, pe care și-l trage apoi spre piept… șansele tale cresc simțitor.

Picioarele
Picioarele pot transmite și ele mesaje legate de interesul unei femei pentru un bărbat. O femeie căreia îi captezi interesul va sta pe scaun picior peste picior iar vârful piciorului de deasupra va fi îndreptat către tine. De altfel, în limbajul trupului, orice persoană care stă în picioare și își îndreaptă vârful unuia dintre ele către o altă persoană, va transmite că este interesată de acea persoană – fie că e vorba de flirt sau, pur și simplu, de o conversație interesantă.

Expresia feței
Acesta ar fi primul semn, și cel mai evident, al unui interes transmis prin limbajul corpului. În primul rând, dacă o femeie nu te place, își va da ochii peste cap la unele dintre lucrurile pe care le spui, sugerând ceva de genul… „las-o baltă!”. Dacă ridică din sprâncene, s-ar putea să fie un semn bun, mai ales atunci când asociat unui zâmbet. Înseamnă că e de acord cu tine și te aprobă, printr-un contact vizual care inspiră încredere. Dilatarea pupilelor e un alt semn bun – persoanele care sunt interesate de cei cu care dialoghează au pupilele dilatate, acest lucru fiind vizibil în special dacă stau în lumină puternică. Un semnal pozitiv este atunci când te fixează cu privirea și rămâne să se scalde în ochii tăi ceva mai mult decât ar fi normal – două trei secunde în plus, cât să „știi”. Cu toate astea, nu va putea să facă acest gest dacă tu îți muți privirea, prin urmare dacă îți place de ea și vrei mai mult, rămâi „acolo”.

Nările sunt și ele un bun indicator: dacă femeile sunt interesate sau excitate, nările lor sunt ușor dilatate. Iar dacă flutură des din gene, semnalul e evident: flirtează cu tine. Nu uita nici buzele: dacă și le mușcă în timp ce pare că gândește la ceva, probabil că e interesată. Dacă-și trece limba peste ele, în mod subconștient dorește să atragă atenția asupra ei.

Părul
Podoaba capilară este unul dintre lucrurile pe care majoritatea femeilor sunt mândre să-l pună în evidență. Dacă partenera ta de dialog se joacă ușor cu o șuviță de păr, mesajul pozitiv e clar. Dacă în schimb mișcările sunt rapide, înseamnă că e nervoasă sau are un disconfort, moment în care ar fi bine să bați în retragere.

Zâmbetul
Fii foarte atent la zâmbetul dar și la râsul ei. De multe ori când o femeie e interesată de tine, nu se va putea abține să râdă și să chicotească în prezența ta, mai ales dacă ești un glumeț care dă dovadă de umor de calitate. Și chiar dacă poantele tale nu sunt mereu la înălțime – iar tu știi asta – ea le va aprecia întotdeauna prin zâmbete sincere.

 

Să recapitulăm, pe scurt:

Vrea:

Îți zâmbește continuu și nu se poate abține să o facă.
Găsește prilejul să aibă contact vizual prelungit, pupilele i se dilată și dă din gene mai des.
Folosește orice prilej ca să te atingă, fie și din „greșeală”.

Nu vrea:

Privirea i se plimbă prin încăpere sau te ocolește. Pupilele nu sunt dilatate.
Pare într-un disconfort fizic în prezența ta. Încrucișează brațele, se lasă pe spate.
Nu intră sub nicio formă în spațiul tău personal.

E indiferentă:

Te bate amical pe spate când vă îmbrățișați de „la revedere”.
Păstrează distanța și evită să te atingă în vreun fel, în mod politicos, chiar dacă tu încerci să flirtezi.
În timp ce vorbește cu tine, privirea i se mută la alte persoane din încăpere sau din jur.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.