Crucea Roșie: Cum facem față stresului în timpul focarului COVID-19

16 martie 2020  |  07:18  |  👁 1949 Vizualizari


Reprezentanții Crucii Roșii România transmit o serie de sfaturi simple pentru cei care se simt stresați de situația actuală, creată de măsurile luate pentru reducerea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Le rădăm mai jos:

”Este normal să te simți trist, stresat, confuz, speriat sau nervos în timpul unei crize. Vorbește cu persoane în care ai încredere că te pot ajuta. Contactează ți prietenii și familia.”

”Adună informații care te ajută să determini cu exactitate riscul, astfel încât să poți lua măsurile necesare. Găsește o sursă credibilă de informare, cum ar fi Grupul de comunicare strategică, DSU, Crucea Roșie sau OMS.

”Limitează îngrijorarea și agitația diminuând timpul pe care tu și familia ta îl petreci vizionând sau ascultand mesajele din mass-media pe care le percep ca fiind deranjante.”

”Concentrează-te pe abilități pe care le-ai folosit în trecut, care te-au ajutat să gestionezi alte situații de criză și folosește-le pentru a controla emoțiile în timpul acestui focar.”

”Dacă trebuie să stai în casă, păstrează un stil de viață sănătos: dietă echilibrată, somn, exerciții fizice și interacționează cu cei dragi din casă. Menține legătura prin e-mail și telefon cu prietenii și cu alți membri ai familiei.”

”Nu consuma țigări, alcool sau droguri pentru a-ți trata emoțiile. Dacă te simți copleșit, discută cu personalul medical sau un consilier faci un plan unde să mergi cum să solicite ajutor pentru nevoile de sănătate fizică și psihică, dacă este necesar.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.