Cozi imense la centrele de imunizare, după ce Registrul Național de Vaccinare s-a blocat

5 mai 2021  |  12:02  |  👁 612 Vizualizari


Cozi imense, miercuri dimineaţă, în fața centrelor de vaccinare. Asta pentru că procesul de imunizare în mai multe oraşe din ţară s-a blocat timp de 3 ore.

Registrul Electronic Național al Vaccinărilor a dat erori şi nu a mai putut fi accesat.

Pe de altă parte, a început campania de vaccinare şi în cabinetele medicilor de familie, cu serul Johnson & Johnoson.

Până acum au fost imunizate doar 45 de persoane.

Campania de vaccinare derulată de medicii de familie a fost amânată în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Capitală. În unele locuri nu sunt doritori, în timp ce în altele nu au sosit materialele necesare vaccinării, cum ar fi seringile sau pistolul cu adrenalina, necesar în cazul în care un pacient suferă un şoc anafilactic.

Marina Pârcălabu medic familie: ”Am primit 25 de doze, am înţeles că fiecare medic de familie care a primit în cabinete vaccinurile au primit acelaşi număr. Nu am primit încă materialele necesare pentru a putea face vaccinare în condiţii de siguranţă, nu am primit epipen.”

18.000 de doze de vaccin Johnson & Johnoson au ajuns în prima etapă a acestei campanii în 20 de judeţe.

Peste 3000 de medici de familie din toată ţara s-au alăturat deja campaniei de vaccinare anti-covid cu serul Johnson & Johnoson. Cei mai mulţi sunt deocamdată din Bucureşti, 225. Însă lor şi se pot alătura, de la o zi la alta, şi alţi colegi. Ce trebuie să ştiţi este că acest ser se administrează în doza unică, tuturor persoanelor de peste 18 ani, deci nu este nevoie de rapel.

Între timp, în 7 spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanța, Craiova, Iaşi şi Timişoara a început un maraton de vaccinare cu serul Pfizer, care durează până pe 11 mai. Până atunci se poate vaccina oricine fără programare chiar şi pe timpul nopţii. Este necesar doar buletinul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.