Cosmetice care pot fi adevarate focare de infectie. Ce au descoperit cercetatorii despre buretei, rimel si ruj

30 martie 2020  |  06:24  |  👁 512 Vizualizari


Banala geanta de farduri si produsele din ea pot fi un focar de infectie, sunt de parere oamenii de stiinta. In urma unui experiment, acestia au observat ca noua din 10 produse tinute in portfard erau contaminate cu E-coli, stafilococi si ciuperci.

Cosmeticele comune precum rimelul, luciul de buze sau bureteii de machiaj sunt toate afectate. Acest lucru se intampla deoarece ele nu sunt curatete in mod regulat sau sunt folosite dupa ce termenul de valabilitate a expirat. Si alte motive care tin de igiena personala pot afecta produsele de machiaj.

Daunele provocate de produsele contaminate variaza de la infectii ale pielii pana la intoxicatii ale sangelui, daca sunt utilizate langa ochi, gura sau daca cosmeticele vin in contact cu rani.

S-a constatat ca bureteii de machiaj au cel mai ridical nivel de bacterii potential daunatoare- 93% nu au fost curatate niciodata, in ciuda faptului ca 64% dintre acestia au fost scapati pe podea. In plus, bureteii sunt predispusi la contaminare deoarece sunt adesea lasati umezi dupa utilizare, ceea ce creeaza un teren de reproducere ideal pentru bacterii.

Ce produse au mai testat cercetatorii

Oamenii de stiinta au testat 467 de rujuri, glossuri, tusuri, mascara si buretei pentru fondul de ten.

In total, s-au gasit bacterii stafilococice pe: 56% dintre rujuri; 55% dintre glossuri; 69% dintre rimeluri; 72% dintre buretei si 77% dintre tusuri.

Peste un sfert dintre buretei si unul din zece produse pentru buze s-au dovedit ca adapostesc E-coli si alti germeni strans inruditi. Ciuperci au fost gasite pe 57% din totalul de buretei, 37% rujuri si 28% tusuri.

Cercetarea a fost condusa de dr. Amreen Bashir si profesorul Peter Lambert, de la Aston University’s School of Life and Health Sciences.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.