Condițiile de intrare în România, modificate din nou. Ce șoferi sunt exceptați de la carantină

17 decembrie 2021  |  15:07  |  👁 469 Vizualizari


Reguile de aplicare a măsurii carantinei au fost modificate. Sunt exceptaţi şoferii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă şi şoferii microbuzelor, în anumite condiţii.

Şoferii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă vor fi exceptaţi de la măsura carantinei, iar cei ai microbuzelor de transport persoane nu vor fi plasaţi în carantină dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, a decis vineri CNSU.

CNSU a decis Modificarea Hotărârii 111/2021 privind regulile de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din statele terţe, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022. A fost stabilită exceptarea de la măsura carantinei a conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă.

De asemenea, CNSU a decis şi exceptarea de la măsura carantinei a conducătorilor autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.