Codiv-19 este sensibil la temperaturile ridicate și „moare” la peste 20 de grade Celsius

26 februarie 2020  |  08:25  |  👁 887 Vizualizari


România scapă de coronavirus dacă temperaturile în perioada următoare vor crește. Asta susține președintele Societății Române de Microbiologie! Potrivit testelor făcute de specialiști, Codiv-19 este sensibil la temperaturile ridicate și „moare” la peste 20 de grade Celsius.
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, la Digi24, că rezistența noului coronavirus, Covid-19, va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade.
„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20…30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.