Cod portocaliu de vreme rea

22 iunie 2020  |  09:02  |  👁 624 Vizualizari


Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață un cod portocaliu și unul galben de ploi și instabilitate atmosferică, valabile până marți, ora 10.00.

Potrivit codului portocaliu, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Potrivit codului galben, în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

O altă avetizare cod galben intră în vigoare marți dimineață, fiind valabilă până joi dimineață în toată țara. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.