Cele mai sigure destinații turistice în Europa în vreme de pandemie. România apare pe listă!

8 iunie 2020  |  06:22  |  👁 459 Vizualizari


European Best Destinations a întocmit o listă cu cele mai sigure orașe, stațiuni și țări, în care poți călători pentru a petrece vacanța de vară, în contextul pandemiei de coronavirus. Autorii studiului au inclus în listă 13 state și 18 orașe.

Georgia, Grecia și Croația sunt în fruntea listei celor mai sigure state europene pentru călătorii în vreme de pandemie de coronavirus.

Lista destinațiilor a fost dată publicității de European Best Destinations, iar autorii studiului au inclus în listă 13 state și 18 orașe.

Destinații mai puțin afectate de coronavirus

Astfel, Portugalia (în special Insulele Azore, Aletejo și Algarve), România( Sibiu) , Muntenegru, Polonia,  Austria (Viena), Slovenia, Lituania (Vilnius), Letonia (Riga), Finlanda (Oulu) și Malta au fost de asemenea între locurile preferate pentru relaxare, relatează de postul Kanal 3 de la Sofia, conform 24chasa.bg.

Tbilisi este pe lista stațiunilor din Georgia, Corfu și Preveza dintre stațiunile grecești, iar Cavtat, Zagreb și Rijeka dintre stațiunile croate.

Potrivit portalului, destinațiile menționate au fost mai puțin afectate de coronavirus. În afară de asta, acolo se respectă cu strictețe cerințele de igienă, în restaurante și în hoteluri se schimbă frecvent filtrele de aer condiționat, este introdus un regim de purtare a măștilor și se respectă distanțarea socială.

Cele mai sigure plaje

În plus, majoritatea hotelurilor se află aproape de spitalele orășenești care, la rândul lor, au mai multe paturi de persoană decât majoritatea statelor europene.

Anterior, experții au enumerat cele mai sigure plaje ale stațiunilor europene în timpul pandemiei.

Pe listă a fost orașul grecesc Preveza, unde se află renumita plajă Minolife, cu o lățime de 80 de metri și o lungime de 22 de km, plaja Comporta, cu o lungime de 20 de km în zona Alenteju în Portugalia, la fel și plaja de 35 de km a peninsulei poloneze Hel.

În context, trebuie precizat că pandemia de coronavirus a afectat foarte tare economiile statelor care mizează foarte mult pe turism, în dezvoltarea lor economică.

Țări precum Italia și Grecia au fost primele care s-au grăbit să vorbească despre redeschiderea stațiunilor și a călătoriilor internaționale, propunând măsuri prin care vacanțele pot fi petrecute în siguranță, cu evitarea riscului de infecție cu noul coronavirus pentru turiști.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.