Cel mai mare producător de pâine din România a fost vândut unui mare grup mexican Cel mai mare producător de pâine din România a fost vândut unui mare grup mexican

16 ianuarie 2023  |  13:31  |  👁 159 Vizualizari


Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost vândut grupului mexican Bimbo, unul dintre cele mai mari din lume pe această nişă.

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. De asemenea, compania este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

Tranzacţia este finalizată şi urmează a fi anunţată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acesteia.

Bimbo, fiind un grup de panificaţie, a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu şi business-ul de morărit Şapte Spice, controlat de acelaşi fond de investiţii american Broadhurst, administrat de NCH.

Acţiunile societăţii Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo

Grupul mexican Bimbo, pe piaţă din 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operaţiuni în 33 de state din America, Europa, Asia şi Africa şi 197 de brutării, având afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa mai este prezent în Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveţia şi Ucraina.

Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România.

Grupul deține 12 fabrici de pâine în zece județe din țară și în București, având peste 170 de magazine proprii.

În urmă cu doi ani, în 2021, ultimul an raportat, Vel Pitar a avut afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, cu peste 1.900 de angajați.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.