Cât costă un weekend la mare de 1 Mai și ce restricții de circulație sunt în vigoare

29 aprilie 2022  |  05:48  |  👁 503 Vizualizari


Mai este doar o singură zi până când litoralul se va umple de oameni, în căutarea distacției pierdute după doi ani dificili.

Însă la noi orice plăcere vine la pachet cu unele probleme. În cazul în care urmează să porniți la drum, pregătiți-vă de restricții de circulație la Fetești și de aglomerație spre stațiuni. Iar dacă nu aveți cazare, singurele camere rămase libere costă cât un bilet de avion dus-întors București-Paris.

Pentru că se așteaptă la un flux mare de turiști, autoritățile au decis să suspende toate lucrările de reparație pe Autostrada Soarelui, dar nu pot face nimic în cazul podului de peste Dunăre.

Imediat după stația de taxare de la Fetești se circulă pe o singură bandă pe sens din cauza lucrărilor de reparație de pe podul Borcea. Așa că, din această cauză, autoritățile vă recomandă să evitați plata în numerar a taxei de pod. În felul acesta nu se vor mai forma cozi.

Lucrări sunt și pe șoseaua de centură din Constanța. În cazul în care vă îndreptăţi spre sudul litoralului, polițiștii vă recomandă să intrați de pe Autostrada Soarelui pe A4 și să ieșiți la nodul rutier de la Agigea.

Iar dacă mergeți spre Mamaia, cea mai rapidă cale este ieșirea de pe A4 în localitatea Ovidiu. Nervi tari le trebuie și celor care caută liniștea plajelor sălbatice.

Dacă v-ați propus să petreceți weekendul acesta la Vadu, ori la Corbu, luați în calcul și traficul aglomerat către cele două localități. Se circulă bară la bară pe podul de la Năvodari din cauza lucrărilor. Sunt momente în zi în care traversarea acestui pod poate dura chiar și o oră.

Pe lângă cazare turiștii care au ales stațiunea Mamaia, vor plăti și cea mai piperată taxă de parcare de pe tot litoralul. 96 de lei pentru 24 de ore începând din noaptea de 30 aprilie.

Primele petreceri vor fi organizate chiar din această seară.

Primii turiști sosiți în Mamaia, Costinești și Vamă Veche sunt, cei mai mulți, veniți din străinătate, iar toți au fost atrași de concertele organizate pe litoral.

De exemplu, în joi seară, se deschid porțile celui mai mare festival de muzică electronică din stațiunea Mamaia, unde sunt așteptați peste 20 de mii de tineri. Vineri este și prima zi a unui concert cu peste 50 de artiști la Costinești, iar la Vama Veche distracția începe în doar câteva ore.

Potrivit autorităților, în jur de 30 de mii de turiști aveau rezervări făcute pentru următoarele trei zile. Și dacă nu vreți să plătiți cazarea pentru o zi, cât o săptămână de concediu, vă sfătuiesc să căutați hoteluri în zona de sud a stațiunii Mamaia. Sau la 2 Mai și Mangalia, dacă alegeți să mergeți în Vama Veche.

Și vremea se anunță destul de bună. Vineri sunt câteva șanse de ploaie, iar temperatura ajunge la 20 de grade Celsius. Iar sâmbătă și dumincă se destul de mult soare.

Noaptea însă temperaturile vor scădea până la 17-18 grade.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.