Castelele Peleș și Pelișor s-au redeschis pentru turiști în condiții speciale

3 iunie 2020  |  08:51  |  👁 955 Vizualizari


Castelele Peleș și Pelișor care au făcut Sinaia cunoascuta în toată lumea au din nou porțile deschise pentru vizitatori. Turiștii vor avea acces doar în anumite zone ale muzeelor, restul rămân închise, și vor trebui respecte un set de reguli. Momentul redeschiderii a fost unul festiv.

Momentul redeschiderii Castelului Peleș a fost așteptat cu nerăbdare de cei câțiva turiști, care au venit cu mult înainte de reînceperea programului de vizitare. Au fost însă surprinși să afle că doar parterul este deschis. Restul spațiilor rămân închise.

Sunt permise doar grupuri de maxim 5 vizitatori, care nu se vor bucura de ghid. Se vor informa din mers, citind datele de pe panourile montate în fiecare sală, în cinci limbi. Iar la intrare, turiştii sunt obligaţi să se dezinfecteze pe mâini și să poarte obligatoriu mască.

Aceleași reguli sunt aplicate și la Castelul Pelișor. Aici, au fost deschise pentru turiști doar parterul și camerele de la etajul întâi. La ambele muzee, se va face zilnic la prânz o pauză de jumătate de oră, pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea încăperilor.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau în medie o mie de persoane pe zi, doar la muzeul Peleș. Lunile aprilie şi mai erau considerat vârf de sezon, când Sinaia era asaltată de grupuri de elevi care veneau în „Săptămâna altfel” să vadă castelele unde au locuit membrii familiei regale.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.