Care este efectul psihologic al distanţării sociale?

6 aprilie 2020  |  10:09  |  👁 542 Vizualizari


Izolarea poate avea efecte psihologice foarte mari, cele mai predispuse la acest lucru fiind persoanele care locuiesc singure.

În ultimele săptămâni, trupurile altor oameni au devenit dușmanii noștri. Cei mai mulți dintre noi am încetat să avem contact fizic cu oricine altcineva care nu locuiește în aceeași casă cu noi.

Această pandemie a schimbat modul în care trăim zilnic, dar ar putea o lungă perioadă de distanțare socială să creeze o societate mai puțin apropiată față de ceilalți odată ce aceasta se va termina?

Vom evita contactul fizic cu alții, nu numai acum, ci și într-o lume post-coronavirus?

„Această perioadă în care oamenii sunt instruiți să nu se atingă se va dovedi un experiment social interesant”, a declarat Francis McGlone, profesor de neuroștiință la Universitatea John Moores din Liverpool, citat de inews.com.

„Poate avea un efect real asupra tendinței naturale a oamenilor de a se apropia de ceilalți și ar putea exista unele repercusiuni. Ceea ce mă îngrijorează este faptul că acestea vor deschide porțile către o serie întreagă de probleme legate de bunăstarea mentală, pentru că este posibil ca oamenii să nu mai primească afecțiunea cu care erau obișnuiți în mod normal”, a mai explicat specialistul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.