Când se va termina pandemia? Expertul chinez care a descoperit virusul SARS în 2003 explică

3 aprilie 2020  |  12:30  |  👁 510 Vizualizari


Renumitul epidemiolog și pneumolog Zhong Nanshan, cel care a descoperit virusul SARS în 2003, este optimist și spune că până la finalul lunii aprilie vom vedea o diminuare a numărului de cazuri de Covid-19, în lumea întreagă.

Medicul în vârstă de 83 de ani a fost recooptat în echipa de elită a experților chinezi care caută soluții eficiente pentru a stopa răspândirea coronavirusului, relatează Daily Mail, care citează postul de televiziune Shenzhen.

Zhong Nanshan a declarat într-un interviu că pandemia de coronavirus își va schimba traiectoria la final de aprilie – începând luna viitoare numărul de cazuri de covid-19 va fi în scădere.

De asemenea, epidemiologul îi contrazice și pe cei care susțin că în curând China se va confrunta cu un al doilea val de infectări. Acesta motivând că se face o monitorizare foarte eficientă a celor infectați în China.

„Pentru a face față noului coronavirus, care e foarte contagios și are o rată mare a mortalității, sunt două metode: una este să încercăm să ținem cât mai jos rata de răspândire a virusului, și astfel să mai câștigăm timp; cealaltă e să întârziem transmiterea și să reducem cât mai tare numărul de pacienți prin diverse metode. Cum multe țări au impus măsuri drastice, estimez că până la finalul lui aprilie numărul de cazuri de coronavirus va fi în scădere”, a explicat expertul de la Beijing.

Expertul chinez a criticat, în trecut, și metoda inițială aleasă de britanici, care se baza pe imunitatea colectivă. Zhong Nanshan a spus că nu există dovada că odată infectat, devii imun pe viață la coronavirus.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.