Campionatul Mondial de Fotbal din 2022 va avea loc pentru prima dată iarna

16 iulie 2020  |  06:38  |  👁 239 Vizualizari


Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din 2022 va avea loc în premieră în timpul iernii. Cupa Mondială va începe pe 21 noiembrie, faza grupelor se va termina pe 2 decembrie, iar finala va avea loc pe 18 decembrie, cu o săptamână înainte de Crăciun.

Momentan nu s-au stabilit şi stadioanele pe care se vor disputa meciurile. FIFA a anunţat că acest aspect va fi stabilit după ce se vor trage la sorţi grupele turneului final în martie 2022. Singurele meciuri pentru care se cunosc deja arenele gazdă sunt meciul de deschidere, care va avea loc pe stadionul Al Bayt din Al Kohr; şi finala de la Doha de pe stadionul Lusail.

Orele de începere ale partidelor vor fi orele 12:00, 15:00, 18:00 şi 21:00 (ora în România). Datorită distanţei mici dintre toate stadioanele care vor găzdui meciuri la turneul final (mai puţin de 65 km), suporterii vor putea să meargă la mai multe meciuri în aceeaşi zi.

Deşi datele turneului final au fost stabilite, data de începere a campaniei de calificări pentru naţionalele europene încă nu a fost publicată.

România îşi poate asigura un traseu mai uşor în preliminarii în funcţie de performanţa pe care o va reuşi în următoarea ediţie a UEFA Nations League. Grupa naţionalei ţării noastre mai este formată din Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.