CĂLĂTOREȘTE ECOLOGIC ȘI AUTENTIC. VEZI CUM SĂ ÎNCEPI SĂ FACI ȘI TU ASTA

6 iulie 2022  |  16:08  |  👁 390 Vizualizari


Îți dorești responsabilitate față de mediu și cultura locală? Super, vezi cum să călătorești în acest mod aparte. Experiențele din destinația aleasă pot fi într-adevăr surprinzătoare!

Alege o destinație „eco-friendly”

Primul pas este simplu, și anume să ai în vedere o destinație care adoptă lucruri și măsuri pentru un turism durabil și prietenos cu mediul înconjurător.

În general, multe insule adoptă măsuri eco, așa cum sunt Insulele Azore sau Islanda. Totodată, sunt destule orașe, mai mici sau mai mari, care reușesc promovarea unui turism ecologic. Zermatt, Copenhaga, Singapore sau Cape Town sunt doar câteva idei de locuri din care să te inspiri. De asemenea, Slovenia vine cu destule locuri „eco-friendly” sau te poți gândi negreșit la o călătorie inedită în Peru.

Deplasează-te cu mijloace electrice

Dacă plimbările citadine sau drumețiile în natură nu sunt de ajuns pentru tonusul tău fizic și ai nevoie de o mobilitate mai mare în destinația ta de vacanță, poți încerca deplasări cu bicicleta sau trotineta electrică. Amsterdam, Hamburg sau Bruges sunt doar câteva dintre orașele turistice europene ideale pentru a face asta fără stres, având rute dedicate.

Ai o distanță mai mare de efectuat, respectiv vrei să ajungi de la un oraș în altul? Alege să te deplasezi cu trenul, mai ales că, cel puțin în spațiul european, există o rețea feroviară electrificată, cu trenuri rapide și confortabile.

Cumpără suvenire și cadouri autentice

Poate nu îți stă în fire să te întorci fără niciun obiect achiziționat din locurile vizitate. Nu este neapărat un lucru rău să faci asta, dar cel mai bine cumperi suvenire locale, fie pentru tine, fie pentru cei dragi.

Uită-te după obiecte artizanele, poate din ceramică, care să fie produse chiar în locul pe unde te-ai plimbat. În acest mod, vei susține atelierele de creație, respectiv economia locală. Pentru cei mici, orientează-te către cadouri Montessori, și evită astfel lucrurile făcute din plastic.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.