Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19

6 ianuarie 2022  |  11:09  |  👁 287 Vizualizari


Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrarea în țară, împreună cu un certificat pentru Covid-19 valabil, a anunțat Ministerul Sănătății, citat de Reuters. Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme, scrie News.ro. Conform regulilor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică îngrijorări.
Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări. Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.