BREAKING NEWS Ursula von der Leyen și Josep Borrell se duc la Kiev

5 aprilie 2022  |  11:27  |  👁 194 Vizualizari


Înalți diplomați ai Uniunii Europene se vor întâlni cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev, în această săptămână, potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, se vor întâlni cu Zelenski înainte de evenimentul „Stand Up For Ukraine”, care va avea loc sâmbătă la Varșovia, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Mamer.

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski și s-a adresat parlamentului ucrainean.

Vizita ei a fost salutată de liderul ucrainean care, într-un discurs postat pe rețelele de socializare, a numit-o un „moment important” pentru țară.

Luna trecută, prim-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei au călătorit și ei la Kiev.

Volodimir Zelenski: Ucraina are nevoie de „actori serioși” când vine vorba de garanții de securitate

Ucraina are nevoie de „actori serioși care sunt gata să meargă până la capăt” în ceea ce privește garanțiile de securitate, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a declarat, pentru televiziunea de stat, că nu a primit încă „o listă a țărilor care sunt pregătite să ne susțină 100%”.

El a spus că Ucraina discută despre garanții de securitate cu țări precum Franța, SUA, Germania, Turcia, Marea Britanie și Polonia.

„Avem nevoie de jucători serioși care sunt gata să meargă până la capăt. Avem nevoie de un cerc de țări care, în 24 de ore, să ne furnizeze orice armament”, a spus Zelenski.

Aceste țări trebuie să fie state „care au o influență reală asupra politicii de sancțiuni” și care sunt pregătite să se mobilizeze „de îndată ce auzim orice amenințare din partea Federației Ruse”, a adăugat președintele Ucrainei.

„Aceste țări ar trebui să se unească. Și în 24 de ore, două sau trei zile vor impune totul, vor bloca totul. Și, pur și simplu, vor pune această țară în izolare”, a explicat Volodimir Zelenski, notează Mediafax.

SURSA DCNEWShttps://www.dcnews.ro/ursula-von-der-leyen-si-josep-borrell-se-duc-la-kiev_865009.html

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.