BCR va acorda credite de peste 1,3 miliarde de lei în 2020 prin programul Prima Casă

25 februarie 2020  |  12:39  |  👁 616 Vizualizari


Banca Comercială Română (BCR) va acorda credite de peste 1,3 miliarde de lei, ca urmare a plafonului de 600 milioane de lei primit în cadrul ediţiei de anul acesta a programului Prima Casă, potrivit unui comunicat al băncii.


BCR oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minimum 5% şi comision 0 pentru analiza dosarului.

Creditele Prima Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat pentru acest program. Suma maximă care poate fi obţinută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani.

Din plafonul total de 2 miliarde de lei acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate anul acesta în program, 600 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanţiilor puse la dispoziţie de Guvernul României pentru acest program.

Spre exemplu, pentru un credit de 210.000 de lei, pe 30 de ani, rata lunară va fi de 1.047 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM), valoarea totală plătibilă: 384.583 lei şi DAE 4,66%.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.