Astăzi se stabilește cum va începe noul an școlar

5 august 2020  |  08:44  |  👁 254 Vizualizari


Klaus Iohannis a convocat astăzi o ședință cu mai mulți miniștri și reprezentanți ai Comitetului pentru Situații de Urgență pentru a stabili cadrul legal de începere a anului școlar 2020-2021 în contextul epidemiei COVID.
Autoritățile au în vedere trei scenarii. Școala online, participarea la cursuri în școli sau ”hibrid”, elevii urmând să se prezinte la ore, prin rotație.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Observatorul Antenei 1 care sunt condițiile obligatorii pentru ca elevii să se întoarcă la școală.

Astfel, în cazul în care vor să își trimită copiii la școală, părinții trebuie să își asume responsabilitatea în scris. O declarație pe propria răspundere prin care spun ca în ultimele 14 zile: copilul nu a prezentat simptome specifice bolilor infecțioase, nu a fost diagnosticat cu COVID-19 și nu a intrat în contact cu nicio persoană diagnosticată pozitiv.

În ceea ce privește distanțarea socială, între bănci trebuie să fie cel puțin un metru, iar profesorii vor fi obligați să poarte mască.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.