Aproape 12 mii de cadre medicale au fost vaccinate anti covid în România

2 ianuarie 2021  |  10:33  |  👁 641 Vizualizari


Aproape 12.000 de cadre medicale s-au vaccinat anti COVID până acum, în țara noastră. În ultimele 24 de ore s-au imunizat anti covid peste 1.300 de medici, asistenți și infirmieri. Nu s-au înregistrat reacții adverse.

De la începutul campaniei au fost raportate 26 de reacții adverse. Acestea au fost comune și minore de la durere la locul injectării până la febră sau alergii de tip urticarie.

Peste 2 zile va fi făcută o evaluare a ritmului vaccinării.

Vaccinul vine în flacoane multidoză și trebuie diluat înainte de utilizare. Cinci persoane pot fi vaccinate dintr-un flacon. Serul se administrează doar celor cu vârsta de peste 16 ani, în două doze, la interval de 21 de zile. După vaccinare, fiecare persoană trebuie monitorizată cel puțin 15 minute. La final, primește un certificat de vaccinare Covid, în limba română și în limba engleză.

Producătorul recomandă ca persoanelor care au avut reacții alergice puternice la prima doză să nu li se mai administreze și a doua. Iar cei care tocmai s-au vaccinat antigripal sau prezintă febră să amâne momentul imunizării împotriva Covid. Serul are și posibile reacții adverse: dureri de cap, musculare, articulare sau febră.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.