Aplicaţia WhatsApp, sursa problemelor cu autonomia bateriei pe anumite telefoane Android

13 noiembrie 2019  |  12:42  |  👁 120 Vizualizari


Un număr destul de mare utilizatori au remarcat diminuarea subită a autonomiei telefonului mobil, aparent, fără o explicaţie anume. Semnalată mai întâi pe Reddit, sursa neplăcerilor pare să fie clientul WhatsApp, reducerea autonomiei bateriei manifestându-se doar pe anumite dispozitive bazate pe Android care au instalată şi această aplicaţie.

În capul listei se află telefoanele OnePlus, însă după actualizarea la ultima versiune WhatsApp probleme au fost semnalate şi la seriile Galaxy S10e, Galaxy S9, Google Pixel 3 şi Pixel 4. Potrivit unui utilizator OnePlus 6, după instalarea ultimei versiuni WhatsApp cu suport pentru deblocare cu ajutorul amprentei, istoricul de folosire a bateriei arată că aplicaţia a fost activă pe dispozitiv timp de 1.5 ore, chiar dacă folosirea efectivă de către acesta nu a depăşit 1 minut. Asta se traduce în drenare accelerare a bateriei.

Probleme similare au fost semnalate şi de un utilizator al modelului Redmi Note 5 Pro, activitatea de fundal a clientului WhatsApp consumând peste 50% din rezerva bateriei.

O posibilă soluţie ar putea fi reinstalarea aplicaţiei WhatsApp, urmată de restaurarea ultimului backup al conversaţiilor. Însă această soluţie pare să funcţioneze doar temporar, problemele reapărând după ceva timp. Având în vedere nivelul destul de mare de răspândire, este de aşteptat ca dezvoltatorii WhatsApp să ofere în scurt timp un remediu oficial, prevenind astfel diminuarea bazei de utilizatori în faţa serviciilor competitoare de mesagerie instant.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.