Alimente care ajută la eliminarea excesului de apă din organism

6 iulie 2020  |  08:06  |  👁 93 Vizualizari


Greutatea corporală fluctuează din cauza apei reținute organism. Surplusul cauzează senzația de balonare și trebuie eliminat cu ajutorul anumitor alimente diuretice. Acestea contribuie, de asemenea, la reducerea hipertensiunii apărute din cauza consumului prea mare de sodiu și ajută la eliminarea toxinelor prin urină. În afară adăugarea de greutate în plus la cântar, excesul de apă din organism duce la umflarea membrelor superioare și inferioare și apare, de regulă, în urma activității fizice deficitare.

Iată care sunt alimentele recomandate pentru a elimina retenția de apă din organism
Castraveții
Aceste legume au un conținut ridicat de apă și de acid cafeic, cel care ajută la eliminarea lichidelor din organism. De asemenea, nutrienții din castraveți contribuie la eliminarea acidului uric din rinichi. În plus, sunt săraci în calorii, ceea ce îi face alegerea ideală în dietele de slăbit.

Merișoarele
Sunt pline de oxidanți și de vitamina C, ceea ce ajută la eliminarea excesului de apă. De asemene,a merișoarele conțin un compus nondializabil, care previne infecțiile la rinichi, la vezică și la tractul urinar.

Pepenele roșu
Pepenele roșu conține 92% apă și e plin de vitamine și de minerale cu efectdiuretic.

Țelina apio
Tijele de țelină apio conțin cumarină, cea care previne tensiunea arterială ridicată și ajută la purificarea organismului prin eliminarea apei reținute. Ușurează digestia și diminueaza balonarea.

Ghimbirul
Acesta poate fi conumat în ceai sau infuzat. Ghimbirul favorizează digestia și eliminarea toxinelor din corp și este considerat a fi unul dintre cele mai diuretice alimente.

Lămâile
Lămâile ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare și previn infecțiile tractului urinar, elimină senzația de balonare și detoxifiază organismul. Lămâile conțin potasiu, care contribuie la întărirea imunității.

Scorțișoara
Acest condiment ține pofta de mâncare sub control, contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar și la curățarea organismului. Se poate face o cura cu scoțișoară dizolvată într-un pahar cu apă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.