Adrian Streinu-Cercel: România este pe o pantă ascendentă a pandemiei şi urmează câteva zile de foc

1 mai 2020  |  08:30  |  👁 971 Vizualizari


Managerul Institutului ”Matei Balş” din Bucureşti, profesorul Adrian Streinu-Cercel, a declarat  că România este pe o pantă ascendentă a pandemiei şi urmează câteva zile de foc.

”Noi, în România, suntem pe panta ascendentă şi urmează câteva zile de foc, respectiv 1 mai 2 mai. Sunt zile libere, dacă mai este şi vremea plăcută, vă daţi seama că va exista o tendinţă din partea populaţiei să se aerisească puţin după ce au stat ceva vreme în casă. În acest context, sfatul meu cât se poate de sincer este să stea în casă şi să nu se aventureze pentru că este o zonă periculoasă”, a declarat Adrian Streinu Cercel, joi seară, la Digi 24.

Streinu-Cercel afirmă că numărul de cazuri după sărbători nu a fost exgtrem de mare, dar încă nu s-a terminat toată perioada de incubaţie. ”O serie de cazuri au început să apară, dar puţine comparativ cu aşteptările, dar nu s-a terminat perioada de incubaţie. Până nu trecem de această perioadă de incubaţie, plus o zi, două, trei nu vom avea date care să fie foarte complete şi reale”, a mai spus managerul Institutului ”Matei Balş”.

Acesta consideră că abia după 15 mai începe o monitorizare care să fie cât se poate de corectă din punctul de vedere al datelor epidemiologice.

De asemenea, întrebat despre relaxarea măsurilor, Streinu-Cercel a afirmat: ”Vrem să relansăm economia, lăsăm distracţia de-o parte. Asta înseamnă că ne ducem la seviciu, ne întoarcem de la serviciu şi stăm în casă cum am stat şi până acum. Asta e o variantă. Vrem să dăm mai multe libertăţi? Da! Orice libertate ai dat-o, ai dus un risc în plus de transmitere a virusului în populaţie. Ca atare, cei care vor decide vor trebui să fie foarte atenţi la aceste elemente. Dacă noi avem o rată de mortalitate mică (…) nu trebuie să o ducem mai departe”.

Adrian Streinu-Cercel afirmă că al doilea val al pandemiei ”va veni oricum”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.