Adi Mutu, inclus în topul transferurilor din iarnă! Italienii scriu despre ce s-a întâmplat acum 16 ani: ”Era distrus!”

29 ianuarie 2021  |  07:18  |  👁 898 Vizualizari


Adrian Mutu a făcut furori în Serie A – a marcat peste 100 de goluri în campioantul Italiei, dintre care jumătate (54 de goluri) pentru Fiorentina.

Însă ”Briliantul” a rămas și în memoria celor de la Juventus. El a fost inclus în topul celor mai tari transferuri efectuate de gruparea bianconerilor în perioada de mercato din iarnă, scrie Gazzetta dello Sport.

Se întâmpla acum 16 ani – Mutu era suspendat din cauza scandalului de dopaj de la Chelsea, dar pe 12 ianuarie ajungea la Juventus printr-un artificiu de regulament.

Românul a semnat cu Livorno, din postura de jucător liber, deoarece, conform regulamentului de atunci, Juventus nu putea transfera un jucător extracomunitar (n.r. România nu era încă în Uniunea Europeană) pentru că erau toate locurile ocupate. Dar putea aduce de la un club din Italia! Și astfel, Livorno l-a cedat pe Mutu la Torino.

În ianuarie 2005, Adrian Mutu era un om distrus

”În ianuarie 2005, Adrian Mutu era un om distrus. A vrut să reușească în viață jucând fotbal, dar îi era imposibil. Cu câteva luni în urmă, un test antidoping intempestiv relevase urme de cocaină. Chelsea l-a dat afară, iar federația engleză l-a suspendat pentru 7 luni și-l amendase cu 20 de mii de lire sterline.

În doar câteva luni, credibilitatea lui devenise nulă. Nu-l mai voia nimeni, deși fusese magic la Verona și Parma.

Asta până când impresarul lui, Giovanni Becali, a primit un telefon neașteptat: ”Sunt Luciano Moggi, ce ai zice ca Mutu să vină la Juventus?”

Așa a început povestea reîntoarcerii lui Mutu în Serie A sub comanda lui Fabio Capello”, au scris cei de la goal.com.

Adrian Mutu, 11 goluri pentru Juventus

Mutu a semnat un contract pe 5 ani cu Juventus, deși nu avea drept de joc până în mai.

”M-au protejat mereu, eram suspendat și nu puteam juca meciuri oficiale, dar m-am menținut în formă cu ajutorul lui Ibrahimovic, Del Piero și Trezeguet. Jucam cu ei un amical în fiecare săptămână,” a declarat atunci fotbalistul român.

A jucat 32 de meciuri în Serie A, 8 în Champions League și 4 în Cupa Italiei și a marcat 11 goluri fiind ieșind campion la acel titlu retras lui Juventus în urma scandalului Calciopoli.

Odată cu retrogradarea lui Juventus, Mutu este vândut la Fiorentina pentru 8 milioane de euro.

sursa: digisport.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.