„Acord istoric!” Barcelona schimbă numele stadionului și renunță la „Camp Nou” în sezonul următor

22 aprilie 2020  |  08:25  |  👁 774 Vizualizari


FC Barcelona a decis să ia o măsură excepțională pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar clubul catalan va schimba numele stadionului „Camp Nou” pentru sezonul următor.

Conducerea celor de la Barcelona a hotărât în ședința de astăzi să cedeze drepturile privind numele stadionului către fundația clubului, care va căuta un sponsor dispus să investească.

În săptămânile următoare, Barcelona va alege un sponsor și va schimba numele arenei doar pentru stagiunea 2020/2021. Toate veniturile provenite din această sponsorizare vor fi folosite în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

FC Barcelona: „Drepturile asupra numelui, o resursă neexploatată”

În comunicatul emis de formația catalană, se precizează că această decizie este una „excepțională”, ea fiind generată de pandemia de coronavirus și de nevoia de a-i sprijini pe cei aflați în dificultate în aceste momente.

De asemenea, catalanii au anunțat că drepturile privind numele arenei nu au fost niciodată exploatate până în prezent.

„Fundația va scoate pe piață drepturile asupra numelui stadionului și va folosi banii proveniți de la sponsor pentru o cauză vitală, de care va beneficia toată lumea.

Venitul generat va forma un fond, care va fi împărțit în felul următor: o parte va fi destinată unui proiect legat de COVID-19 realizat de sponsorii noștri, iar restul va fi împărțit celorlalte proiecte, care se dezvoltă în paralel”, a transmis FC Barcelona, în comunicatul publicat pe site-ul oficial.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.