Aceşti români primesc ajutor de la stat în valoare de 4000 lei. Vezi dacă eşti pe listă!

19 octombrie 2022  |  09:20  |  👁 221 Vizualizari


Ajutor de la stat în valoare de 4000 de lei ar urma să primească românii cu o situație materială precară începând din 2023. Anunțul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Potrivit acestuia, un număr de 220.000 de români cu venituri mici ar urma să primească acest ajutor de la stat care va putea fi folosit doar în anumite scopuri.

La ce pot fi folosiţi banii?

Cei 4.000 lei ar putea fi folosiţi la repararea locuinței și pentru schimbarea aparatelor electrocasnice vechi: frigider, mașină de spălat și aragaz.

„Voucherele țintesc persoanele aflate în dificultate. Vrem să prevenim ca acești bani pe care îi alocăm pentru a oferi reintegrare socială amărâților, să prevenim ca acești bani și echipamentele oferite să fie vândute sau înstrăinate”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Este vorba despre un proiect prin care familiile cu peste cinci copii și persoanele cu o situație precară să primească 4.000 de lei de la stat pentru repararea locuinței.

Când vin banii?

Beneficiarii ar putea intra în posesia acestor vouchere în prima jumătate a anului 2023.

„Cert este că noi derulăm aceste vouchere prin intermediul centrelor comunitare care urmează a fi funcționale la nivelul autorităților române locale din mediul rural, sunt peste 2.200 de astfel de centre, iar numărul de beneficiari pe care-i avem luați în considerare este de 220.000”, a mai zis Boloș.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.