10 moduri în care să-ți revii după ce închei o relație toxică

25 septembrie 2019  |  09:01  |  👁 1467 Vizualizari


Dacă ai fost implicată într-o relație toxică și ai reușit să te desprinzi, înseamnă că e momentul să te pui pe picioare și să reînveți să te bucuri de viață. Noi îți spunem cum!

Viața nu este mereu așa cum ne-o dorim: uneori ne binecuvântează cu experiențe minunate și ne scoate în cale oameni care ne iubesc profund, iar alteori ne pune la încercare și ne provoacă în cele mai neașteptate moduri. De multe ori, când privim în urmă, ne și minunăm cum de am scăpat cu mințile întregi din asemenea împrejurări.

Iar dacă ai fost implicată într-o relație toxică și ai reușit să te extragi, înseamnă că ești o adevărată luptătoare. Cu alte cuvinte, ai reușit să depășești o perioadă extrem de dificilă din viață și ai continuat să funcționezi, oricât de greu ți-a fost. Dar adevărata provocare abia acum urmează! Pentru că acum va trebui să înveți ce înseamnă să ai grijă de tine, să redevii o prioritate pentru tine însăți.

Noi am alcătuit o listă cu 10 moduri în care îți poți reveni după ce închei o relație toxică:

1. Acordă-ți permisiunea de a face orice-ți trece prin cap!

Oprește-te din goana zilnică și respiră! Permite-ți să te bucuri de libertate. Petrece timp tu cu tine însăți, atât cât simți nevoia. Nu te implica într-o nouă relație imediat! Bucură-te de liniște și împrietenește-te cu tine însăți!

2. Eliberează-ți mintea de amintirile cu fostul partener!

Șterge tot ce-ți amintește de acea perioadă dureroasă din viață: mesaje, contacte, poze. Dacă te simți amenințată, schimbă-ți numărul de telefon! Schimbă locurile în care obișnuiai să-ți petreci timpul liber (ca să eviți să te întâlnești cu fostul partener, dar și ca să nu retrezești la viață diverse amintiri). Fă orice crezi că e necesar ca să-ți dai seama că ești, în sfârșit, liberă! Liberă să-ți faci auzit glasul!

3. Acordă-ți iertarea!

Fii indulgentă cu tine însăți! Îmbrățișează-ți sufletul rănit și iartă-te pentru toate greșelile pe care crezi că le-ai comis! Promite-ți că vei avea grijă de tine și că nu vei mai permite nimănui să te rănească!

4. Înconjoară-te cu dragoste necondiționată!

Reconectează-te cu toți acei oameni dragi ție cu care ai pierdut legătura din cauza partenerului tău abuziv! Sună-ți prietenii și propune-le să vă vedeți! Invită-ți apropiații la cină! Acceptă invitațiile colegilor în oraș! Amintește-ți cum este să fii înconjurată de dragoste!

5. Lasă trecutul în urmă!

Nu te mai gândi la ce s-ar fi putut întâmpla dacă erai îndeajuns de inteligentă ca să părăsești relația toxică mai devreme! Încetează să-ți mai imaginezi cum ar fi arătat viața ta într-un scenariu mai fericit! Mai bine acceptă că lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat, și treci mai departe! Viața nu s-a sfârșit cu această relație! Ci din contra, abia cum începe!

6. Cere-le iertare oamenilor pe care i-ai rănit!

Cu siguranță sunt și astfel de persoane! Pentru că o vreme n-ai fost tu însăți! Nu-ți irosi timpul regretându-ți deciziile! Mai bine, spune-le oamenilor că-ți pare rău pentru ce le-ai făcut și încearcă să reconstruiești relațiile importante din viața ta!

7. Îndrăgostește-te de tine însăți! Acceptă-te pentru ceea ce ești!

Adică o persoană imperfectă care a făcut (și) greșeli. Încetează să te mai vezi ca pe o ființă defectă, ale cărei speranțe au fost năruite, și începe să te comporți ca o luptătoare! Ai grijă de tine și nu-ți neglija nevoile! Învață ce înseamnă cu adevărat iubirea față de propria persoană și exersează această iubire de câte ori ai ocazia! Iubește-te așa cum ai vrea să fii iubită!

8. Acordă-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a te dezvolta!

Nu grăbi nimic în viața ta și nu accelera inutil ritmul lucrurilor! Dacă simți că e mai bine pentru tine ca o vreme să nu ieși prea mult din casă, nu te simți vinovată pentru asta! Dacă ai nevoie de spațiu și timp ca să te vindeci sau pentru o convalescență emoțională, acordă-ți-le! Uneori, și izolarea față de lume îți priește. Ai nevoie să te vindeci în propriul ritm!

9. Găsește un mod de a te exprima!

Cântă, scrie, fotografiază, desenează! Sau aleargă, apucă-te de călărie, mergi la sală sau pe bicicletă, implică-te în acțiuni de voluntariat! Exprimă-ți emoțiile într-un mod care îți aduce împlinire!

10. Concentrează-te pe momentul prezent!

Învață să trăiești fără să regreți greșelile anterioare și fără să te îngrijorezi în legătură cu viitorul! Te poți gândi la viitor (și e firesc să faci asta), dar nu te strădui să-l trăiești după o rețetă a perfecțiunii! Pentru că vei pune o presiune inutilă asupra ta, care va fi toxică la rândul ei! Apreciază fiecare zi așa cum e, trăiește momentul și lasă-te purtată de val!

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.