Ziua Limbii Române se sărbătorește astăzi. Mesajele ambasadorilor lumii

31 august 2020  |  07:47  |  👁 351 Vizualizari


Astăzi este Ziua Limbii Române și a primit declaraţii de dragoste tocmai din Franţa. La inițiativa ambasadorului nostru la Paris, oficiali importanți de acolo au transmis mesaje în graiul nostru.

Ambasadorul Libanului în Franța, care a fost diplomat şi în țara noastră, spune că limba română deschide uşi.

Rami Adwan, ambasadorul Libanului în Franţa: „Când eram la post în Bucureşti, în 2007, Festivalul Filmului Francofon se deschidea cu un film libanez, ‘Bosta’. Acest film trebuia să fie subtitrat în franceză. Dar noi am reuşit ceva şi mai şi. Cu tehnicienii şi traducătorii români am tradus filmul în limba română în numai 48 de ore.”

Limba romană nu reprezintă un secret nici pentru ambasadorul Guatemalei la Paris. Oficialul şi-a amintit de primul discurs ținut în graiul nostru.

Francisco Gross Hernandez, ambasadorului Guatemalei în Franţa: „Prietenul meu mi-a răspuns, dragă, ai vorbit foarte bine, ceea ce ai vrut să spui a fost foarte bine şi lumea a înţeles foarte bine, dar a fost foarte amuzant pentru că tu când spui voi de la dumneavoastră, voi oamenilor, tu tot timpul spuneai boi. Pentru mine, limba română este tare apropiată de inima mea. Copiii mei au învăţat mai bine limba română decât spaniola.”

Şi Ambasadorul Turkmenistanului în Franța stăpâneşte limba română, pe care a studiat-o la Universitatea din Ploieşti.

Shohrat Jumayev, ambasador al Turkmenistanului în Franța: „Mi-a ajutat foarte mult în carieră, în cariera mea diplomatică mai ales. Înainte de a fi ambasador în Franţa am fost ambasador în Bucureşti.”

Ziua Limbii Române este sărbătorită de zece ani încoace pe 31 august.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.