ZDREANTA, PROCUROR GENERAL AL ROMANIEI – Nebunie: Mircea Negulescu se visa sef peste procurorii din Romania

29 iunie 2020  |  07:26  |  👁 824 Vizualizari


Lumea Justitiei continua publicarea rechizitoriului prin care procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor in justitie (SIIJ) l-a trimis in judecata pe fostul procuror de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu (foto), zis “Zdreanta” sau “Portocala”, pentru cercetare abuziva, patru infractiuni de influentarea declaratiilor martorilor si participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigarii in forma continuata. Dupa ce v-am aratat declaratiile privind presiunile si amenintarile pe care Negulescu le facea asupra martorilor si denuntatorilor ca sa exsecute familia Cosma (click aici pentru a citi), in editia de astazi va dezvaluim care era visul lui “Zdreanta”. Astfel, acesta spera ca intr-o zi va ajunge Procuror General al Romaniei, deci sef peste toti procurorii din Romania.


Visul lui Mircea Negulescu de a ajunge Procuror General al Romaniei a fost dezvaluit de fostul procuror PICCJ Catalin Ceort. Audiat ca martor in dosarul SIIJ, Ceort a oferit detalii despre colaborarea sa cu Mircea Negulescu, intr-o cauza in care vizat era Vlad Cosma. Declaratia sa se regaseste in rechizitoriul impotriva lui Negulescu, intocmit de Adina Florea si confirmat de adjunctul SIIJ Nicolae Marin (vezi facsimil).

In acest sens, Ceort sustine ca “Portocala” i-ar fi explicat ca prin respectivul dosar, unul foarte complex, va rupe in doua judetul Prahova. Tot Negulescu s-ar fi laudat ca instrumentarea acelei cauze ar fi reprezentat o rampa de lansare pentru el, urmand sa fie propulsat la varful Ministerului Public, in functia de Procuror General al Romaniei.

Iata un pasaj din declaratia fostului procuror PICCJ Catalin Ceort, aceasta si rechizitoriul fiind atasate integral la finalul articolului:

“Veridicitatea afirmatiilor pe care ALEXE Razvan le-a facut cu prilejul audierii sale in calitate de martor, in prezenta cauza penala, a fost confirmata de catre procurorul de caz care a instrumentat dosarul nr. 426/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, respectiv de catre CEORT Catalin Nicolae, care a fost audiat in calitate de martor la data de 02.03.2020.

Conform declaratiei consemnate acestuia, in calitate de martor, declaratia de la filele 54 – 61, vol. X, dosar urmarire penala, CEORT Catalin Nicolae a declarat urmatoarele:

‘Imi amintesc despre momentul in care am primit dosarul, moment care era localizat dupa aproximativ un an si ceva de la data la care Cosma Vlad Alexandru dobandise calitatea de parlamentar. In toata perioada de timp de la momentul dobandirii calitatii si pana la momentul investirii PICCJ-ului cu acel dosar penal, se administrasera procedee probatorii ‘pe langa Cosma Vlad Alexandru’, in sensul ca fusesera audiate mai multe persoane, foarte multe documente fiscale, unele chiar nu isi aveau locul acolo, destule anexe nejustificate pentru cauza penala cu care fuseseram investiti. Imi amintesc, din punctul de vedere al infractiunilor cercetate, ca acel dosar avea ca obiect infractiunile de coruperea alegatorilor, evaziune fiscala si spalare de bani, in ceea ce il priveste pe domnul Cosma Vlad Alexandru sub forma complicitatii. Pentru infractiunea de coruperea alegatorilor am dispus o solutie intermediara de clasare pentru ca, oricum, probele erau ridicole si am administrat noi mijloace de proba care au condus la concluzia evidenta ca invinuirea pentru acea infractiune nu se sustine. Imi amintesc ca ofiterii de politie judiciara care erau delegati in cauza s-au deplasat la fata locului si au constatat ca ceea ce se afirma, respectiv ca geometria locului nu permitea manevrele unor autovehicule de tonaj mare, asa cum se sustinea in procedeele probatorii administrate de domnul Negulescu Mircea. Aceste procedee probatorii se concretizau in declaratii consemnate pe formulare tipizate specifice declaratiilor de martor si care erau atasate la dosar in fotocopii, in conditiile in care acele declaratii fusesera consemnate fara sa se dispuna inceperea urmaririi penale si fara sa fi fost atasate in original. Mai mult, declaratiile constituiau, de fapt, un sablon, contineau informatii identice si, de asemenea, erau consemnate sub identitati ale unor persoane din lumea scenei si ecranului romanesti. Din experienta mea de procuror am realizat ca este vorba despre niste ‘gogomanii’, fara nicio legatura cu infractiunile pentru care se sesizase dumnealui.

Mentionez ca domnul Negulescu Mircea a discutat cu mine despre acest dosar si mi-a spus ca este un dosar extrem de complex de evaziune fiscala cu care este hotarat ‘sa rupa in doua judetul Prahova’ si, drept finalitate, acest dosar l-ar fi propulsat la varful ierarhiei in Ministerul Public, respectiv ar fi ajuns procuror general”.

* Cititi aici integral rechizitoriul prin care SIIJ l-a trimis in judecata pe fostul procuror DNA Ploiesti Mircea Negulescu

Foto: evz.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.