Vlad Voiculescu a răbufnit, după acuzațiile lui Florin Cîțu: premierul a gestionat vaccinarea. Ministerul, exclus de la decizii

14 octombrie 2021  |  07:03  |  👁 82 Vizualizari


Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a răbufnit miercuri noaptea, într-o postare dură pe pagina sa de Facebook și respinge  acuzațiile aduse în ultimele zile cum că USR și miniștrii săi ce au condus Sănătatea nu au pregătit sistemul pentru valul patru al pandemiei. Aceste acuzații, pornite de la declarațiile premierului Florin Cîțu din urmă cu câteva zile, au fost reluate la un post de televiziune.

„Nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul. Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU.

La Mizeria Zilei se preia obsesiv, atât de către moderator cât și de câtre reprezentanții USL din studio, o minciună extrem de convenabilă pentru cei care au adus țara în situația de astăzi: că Ministerul Sănătății (MS) este cel care a gestionat pandemia.

E pur și simplu o minciună ordinară. Și nu o minciună nevinovată ci o manipulare mizerabilă.

Nu Ministerul Sănătății a coordonat vaccinarea ci premierul.

Nu Ministerul Sănătății a decis măsurile de prevenție ci premierul și CNSU.

Singurul moment în care Ministerul Sănătății a intervenit – la nivel de discurs și nu numai – asupra acestor reguli a fost în mandatul meu – corectarea calculului incidenței, regândirea criteriilor de carantinare, pornirea anchetei interne asupra manipulării cifrelor pandemiei (nr. decese) – iar pentru asta Dr. Andreea Moldovan si cu mine am fost demiși, abrupt, în aplauzele USL, AUR, Mizeria Zilei și toți cei care spun acum că MS trebuia să facă și să dreagă.

Nu numai că nu Ministerul Sănătății a gestionat pandemia, dar niciun guvern din Europa nu a exclus din decizii Ministerul Sănătății așa cum a făcut-o România și nicio țară din Europa nu a făcut din pandemie o discuție fără sfârșit despre “paturi ATI” așa cum – în mod voit – a fost făcută la noi de USL și diverse “Mizeria Zilei”.

Nu numai că Ministerul Sănătății a fost exclus din decizii dar contrar imaginii pe care au creat-o diverși băgători de seamă din studiouri, nicăieri în lumea civilizată o pandemie nu se gestionează (doar) în spitale.

Gestionarea pandemiei se face în afara spitalelor, din simplul motiv că de la un punct încolo, sistemul este oricum excedat. În România, de la 4-5000 cazuri pe zi mai mult de o săptămână, sistemul deja nu mai face față, calitatea tratamentului scade și fiecare resursă (pat, medic, asistentă, etc.) care merge către pacienții Covid19 este luată de la pacienții non-Covid19.

Eu nu știu altă țară în Europa în care antivacciniștii și tot felul de vraci să fi avut parte de atât de multă atenție din partea mass media iar sistemul să fie atât de neputincios în a se auto-curăța.

În fine, eu nu știu o altă țară în Europa în care oamenii de rând să fi fost într-atât de abandonați de către stat pe cât sunt de mințiți și manipulați zilnic în sărmana noastră țară”, susține Vlad Voiculescu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.