Vești bune! Se ridică starea de alertă. Rafila a anunțat data la care revenim la normalitate

2 februarie 2022  |  14:00  |  👁 181 Vizualizari


Ministrul Sănătății Alexandru Rafila aduce vești bune tuturor românilor. Oficialul crede că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate, după doi ani de pandemie.

„NORMAL ÎNSEAMNĂ CĂ PROBABIL NU VA MAI FI NEVOIE DE STAREA DE ALERTĂ”, A DECLARAT MINISTRUL.

Rafila este de părere că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să se ia acele măsuri care să afecteze viaţa economică şi socială.

„Sunt ipoteze de lucru. Nu sunt angajamente. Vreau să fac acest disclaimer, că nu se poate nimeni angaja, modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil şi biologia este o ştiinţă care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situaţia în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic şi să avem o discuţie foarte serioasă încât fiecare să ştie ce are de făcut”, a anunțat ministrul Sănătăţii la TVR.

Nu se vor ridica toate restricțiile

Acesta a precizat că este posibil să mai fie nevoie de unele măsuri, cum ar fi utilizarea măştii în spaţii închise sau păstrarea distanţei un anumit timp.

„Cred că toată lumea poate să se gândească că vor face acest lucru un timp limitat, după care ne întoarcem la normal. Dar faptul că discutăm în acest moment de o situaţie care nu va mai necesita prelungirea stării de alertă, nu ştiu, peste 2 luni de zile, cred că este un element şi psihologic care va determina lumea să se comporte responsabil, pe de o parte, şi să dea încredere oamenilor că pot reveni la normalitate. Revenirea la normalitate trebuie să fie un deziderat al tuturor şi trebuie să lucrăm pentru asta”, a mai afirmat ministrul.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.