Vaccinurile împotriva tuberculozei și a hepatitei B, incluse în schema obligatorie pentru copii, nu se mai găsesc nicăieri în țară

7 iulie 2021  |  08:13  |  👁 397 Vizualizari


România se confruntă cu o criză de vaccinuri împotriva tuberculozei și a hepatitei B. Este vorba despre vaccinuri incluse în schema obligatorie pentru copii. Dacă până acum câteva săptămâni se mai găseau doze de BCG în București, în prezent criza acestor vaccinuri s-a extins la nivel național. 

Ministerul Sănătății spune că cele două vaccinuri sunt în curs de achiziționare, dar va mai dura până vor ajunge efectiv la medicii de familie, iar copiii să poată fi astfel imunizați.

Potrivit MS, urmează să fie cumpărate peste 400.000 doze de vaccin BCG.

Aceste vaccinuri trebuie făcute copiilor imediat după naștere.

Într-o adresă a DSP Iași către totți medicii de familie se arată că instituția mai are în stoc doar 155 de doze de vaccin contra hepatitei B și că nu are informații privind repartiția altor doze de către MS. În acest context, DSP Iași le transmite medicilor de familie să ia în calcul situația în care acest vaccin nu va mai fi disponibil în maternitate și să practice o schemă de vaccinare temporară.

Totodată, atunci când vaccinurile vor fi achiziționate, ele vor fi făcute chiar dacă e cu întârziere.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.