Vaccinarea cu Astra Zeneca se poate face fără programare, dar oamenii nu par nerăbdători să se imunizeze cu acest ser

Empty vials of Oxford/AstraZeneca's COVID-19 vaccine are pictured amid a vaccination campaign in Bierset, Belgium March 17, 2021. REUTERS/Yves Herman

17 aprilie 2021  |  06:49  |  👁 80 Vizualizari


Interes extrem de slab al românilor pentru vaccinarea la liber cu serul de la AstraZeneca. Puțini au ales această variantă în prima zi în care nu au mai avut nevoie de programare în centrele cu locuri disponibile. Condițiile sunt simple: să nu ai simptome și să prezinți buletinul. Datele oficiale arată că puțin peste 1.600 de persoane s-au imunizat cu prima doză de la AstraZeneca și aproape 8.600 au primit a doua doză în ultimele 24 de ore.

În majoritatea cabinetelor de vaccinare cu serul AstraZeneca a bătut vântul în prima zi în care românii s-au putut imuniza la liber, în limita dozelor disponibile. Spre exemplu, la centrul de vaccinare amenajat la Circul Metropolitan, în primele șase ore de la deschiderea cabinetelor, doar 40 de români au venit fără programare. Platforma afișa disponibile în jur de 2.000 de locuri.

Într-un alt centru din Sectorul 4 al Capitalei, timp de câteva ore s-au vaccinat doar cei care aveau rapelul programat.

Aceeași lipsă de interes pentru vaccinarea la liber cu serul produs de AstraZeneca, și în cabinetele din țară. La Piatra Neamț, persoanele care se văd în imagini că stau la coadă sunt venite pentru rapel.

La centru au sunat, totuși, câteva persoane care s-au interesat dacă sunt locuri disponibile.

Persoanele care vor să se imunizeze cu AstraZeneca fără programare trebuie să țină cont de câteva reguli simple: să identifice în platformă centrul care are locuri disponibile, să se asigure că nu au simptome de COVID-19. Și să aibă asupra lor cartea de identitate.

În prima zi de vaccinare la liber, platforma de programare a afișat peste 60.000 de locuri disponibile în toată țara. Dintre acestea, în jur de 7.000, doar în Capitală.

16 aprilie este prima zi în care românii se pot vaccina cu AstraZeneca fără să aibă programare făcută în prealabil.

Interesul oamenilor este aproape de zero în această zi. Au venit doar cei care aveau rapelul cu serul de la AstraZeneca.

Totuși, cei care vor să se vaccineze trebuie să intre pe platforma de vaccinare ca să vadă unde sunt locuri libere. trebuie să se asigure că nu au simptome de infectare cu COVID-19, și în final să se prezinte la centrul de vaccinare cu cartea de identitate.

În România sunt aproape 62 de mii de locuri pentru cei care vor să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca, iar în București aproape 7.000 de locuri.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.