Vacanța la munte în Bulgaria, mult mai ieftină decât în România. Cât plătești pentru cazare și ski pass în țara vecină

21 februarie 2023  |  07:04  |  👁 136 Vizualizari


Stațiunile montane din Bulgaria sunt pline de turiști în această perioadă, iar ministrul Turismului de acolo a spus că aproape nu mai există locuri disponibile.

Stațiunile montane din Bulgaria sunt pline de turiști în această perioadă, iar ministrul Turismului de acolo a spus că aproape nu mai există locuri disponibile.

Sunt şi foarte mulţi români care aleg țara vecină pentru calitatea pârtiilor, dar și pentru prețurile mai mici, inclusiv la cazare și mâncare.

Foarte mulți români, alături de germani sau englezi, aleg ca destinație de schi Bulgaria în această perioadă. Ștefania este unul dintre ei.

Ștefania, turistă: „Este foarte frumos, atmosferă plăcuta, foarte multă lume. Mulți români de-ai noștri, condițiile per total sunt ok, atât la nivel de cazare cât și ca pârtii.”

Trei stațiuni din țara vecină sunt cele mai vizitate de ai noștri: Bansko, Borovets și Pamporovo. În Bansko, pârtiile au în total 70 de kilometri, iar în Borovets ajung la 58 de kilometri. În plus, cazarea este mai ieftină decât la noi.

Diana Fliontoacă, administrator agenție de turism: „Pentru patru nopți în Bansko, poți să găsești cu 160 de euro la un hotel de trei stele, fără mese incluse, iar în Borovets un hotel de cinci stele cu spa, ar veni undeva la 1.350 de euro. În România din ce m-am uitat, găsești undeva la 180-200 de euro la pensiuni și ajunge până la 5.600 de euro la un hotel cu spa de foarte bună calitate.”

Și ski pass-urile sunt mai ieftine ca în România. În medie, acestea costă 85 de leva, adică puțin peste 40 de euro pe zi, iar preţurile scad dacă sunt cumpărate pentru mai multe zile. La Sinaia, de exemplu, un ski pass costă 210 lei pe zi, în timpul săptămânii, și 230 în weekend. În Bulgaria se organizează și tabere de ski care ajung la 3.000 de lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.