Va fi CIRC: Comisia Europeană a SUSPENDAT PNRR-ul, anunță Dacian Cioloș, care a INIȚIAT demersul

7 iulie 2021  |  09:33  |  👁 269 Vizualizari


Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, anunță liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

„Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, scrie pe Twitter Dacian Cioloș.

El reamintește că grupul din Parlamentul European al cărui lider este, Renew Europe, a cerut suspendarea PNRR al Ungariei.

„De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la ungurii cinstiți și merituoși – și nu la apropiații lui Orban”, adaugă Cioloș.

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloș, i-a cerut săptmâna trecută Ursulei von der Leyen să nu aprobe PNRR al Ungariei pentru ca cele șapte miliarde de euro „să nu ajungă în buzunarele greșite”, în condițiile în care Ungaria nu recunoaște competența Parchetului European.

„Vă reamintim că acele recomandări specifice fiecărei țări se numără printre condițiile pe care un stat membru trebuie să le îndeplinească pentru a accesa fondurile de recuperare ale UE în potrivit regulamentului Facilității de recuperare și reziliență (RRF). Aveți această pârghie și vă rugăm să o utilizați.

Doamnă președintă, vă îndemnăm să nu aprobați planul lui Viktor Orban până când:

1. Planul de recuperare maghiar nu acordă Oficiului European Antifraudă (OLAF) acces la lista tuturor beneficiarilor finali ai fondurilor de recuperare și include, o obligație legală de a o introduce în baza de date a UE a beneficiarilor, cunoscută sub numele de .

2. Planul maghiar nu include adoptarea unor legi care să impună ca persoane și entități cu o istorie dovedită de neregulilor financiare grave sau de conflicte de interese descoperite de OLAF să fie excluse de la primirea de fonduri și contracte RRF.

(Acest lucru face ca solicitanții precum ginerele lui Viktor Orbán, care primește în continuare mari subvenții UE, în ciuda istoricului său de nereguli grave și conflicte de interese, ar fi împiedicați să acceseze fonduri din Mecanismul de redresare și reziliență).

3. Planul maghiar nu se angajează, de asemenea, să abroge sau să revizuiască legile interne care au fost identificate de Comisie ca împiedicând jurnaliștii de investigație și societatea civilă să acceseze informațiile publice”, adaugă liderul grupului Renew din Parlamentul European”, se arată în scrisoare.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.