„USR manipulează Diaspora în chip bolșevic”

26 septembrie 2019  |  13:53  |  👁 306 Vizualizari


Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia (ARI) acuză atacuri cu “intimidare, denigrare și amenințare” ale USR-PLUS și asociaților Alianței la adresa lui și a familiei sale. “Să înceteze practicile discriminatorii, de manipulare de tip bolșevic în Diaspora”.

Atacurile – acuză Terteleac –  datează din august 2018, din preajma așa-zisului Miting al Diasporei, când “am demontat, în mai multe comunicate ARI lipsa de legitimitate a acelei acțiuni și am denunțat folosirea siglei Diasporei de către forțe oculte, sprijinite de USR cu scopuri politice care n-aveau nimic de-a face cu problematica românilor aflați în străinătate”. Alianța a transformat astfel Diaspora în “berbece  politic”, însă eforturile lui Eugen de demascare au zădărnicit “mitingul așa-zis al Diasporei din Piața Victoriei [, care] s-a dovedit un eșec”, se laudă liderul ARI.

Iritați, “demagogii agresivi de tip bolșevic ai USR-PLUS și-au dublat eforturile de denigrare” către Terteleac, mai ales când acesta a  propus desființarea filialelor din străinătate a partidelor românești, la Forumul Diasporei (4-8.09.2019, București), fiindcă “înființarea de filiale pe teritoriul altui stat este ilegală și neconstituțională, iar “legile multor state din UE, sau extra UE, nu permit activitatea politică a partidelor străine pe teritoriul propriu”. Altfel, “se violează art. 77 din Regulamentul UE 2016/679”.

Încălcând acestea, USR-PLUS – și alte partide – au făcut o campanie electorală agresivă – strângând semnături pentru prezidențiale organizate în locuri în care nu aveau voie să o facă: consulate, biserici etc.  Asta distruge “participarea românilor din  străinătate la procesul electoral, provocând  un absenteism cvasi-generalizat la înscrierea pe listele electorale sau vot prin corespondență”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.