Un nou festival la Ploiești. 900 de artiști vor urca pe scenă

29 septembrie 2022  |  09:15  |  👁 245 Vizualizari


Festivalul ”Alfabetul Conviețuirii” din Ploiești a ajuns la cea de-a IX-a ediție și se va desfășura în perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2022. În cele trei zile de spectacole, pe scena amplasată în zona de sud a Bulevardului Independenţei vor evolua peste 900 de artişti din România şi Grecia.

Comunicatul Filarmonicii din Ploiești:

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” va participa și în acest an la Festivalul ”Alfabetul Conviețuirii”, un proiect iniţiat de Uniunea Elena Din Romania şi derulat în parteneriat cu Primaria Ploiesti, Filarmonica Paul Constantinescu – Ploiesti, Consiliul Județean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii.

Organizat sub egida Administraţiei Prezidenţiale, Festivalul ”Alfabetul Conviețuirii” a ajuns la cea de-a IX-a ediție și se va desfășura în perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2022.

Menit să încurajeze dialogul intercultural, respectul pentru moştenirea şi obiceiurile fiecărei rase, religii şi credinţe, festivalul interetnic va debuta vineri, 30 septembrie a.c., la ora 16.00, în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti, cu ceremonia deschiderii oficiale.

Cu acest prilej, va avea loc şi vernisajul expoziţiei „PERIPLU PRAHOVEAN”, o prezentare în imagini a istoriei petrolului prahovean şi a unora dintre cele mai vechi şi atractive aşezări din judeţ.

În cele trei zile de spectacole, pe scena amplasată în zona de sud a Bulevardului Independenţei din Ploieşti vor evolua peste 900 de artişti din România şi Grecia.

Alături de Orchestra ”Flacăra Prahovei” și Ansamblul de Dansuri ”Doina Prahovei”, pe scena festivalului vor mai urca Mahala Rai Banda, Ioana Sandu, Ionuț Galani și mulți, mulți alții.

De-a lungul bulevardului vor fi amenajate standuri dedicate minorităţilor naţionale unde vizitatorii vor putea aprecia cultura şi tradiţiile comunităţilor etnice din România.

sursa https://www.observatorulph.ro/eveniment/2661152-un-nou-festival-la-ploiesti-900-de-artisti-vor-urca-pe-scena

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.