Ultima săptămână de autorecenzare: Platforma s-a blocat, după ce au fost trimise și 200.000 de chestionare pe zi

11 mai 2022  |  05:27  |  👁 509 Vizualizari


În ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, platforma a fost asaltata de sute de mii de solicitări. S-a ajuns din nou la probleme tehnice, pentru care a fost nevoie de intervenţia specialiştilor timp de câteva ore. Autorecenzarea mai este posibilă până duminică, 15 mai, după care timp de două luni va avea loc recenzarea faţă în faţă. Recenzorii vor merge acasă la cei care nu şi-au completat datele pe internet.

Mulți români s-au mobilizat sa se autorecenzeze pe ultima sută de metri. Printre ei, și Bianca. După mai multe încercări online, s-a prezentat pentru autorecenzare asistată.

„Suntem tineri, ne pricepem la tehnologie, dar nu am reușit să finalizăm procedura online. Aseară, mai mult decât atât nu funcționa site-ul deloc”, a arătat  Bianca Ion.

Nici de dimineață platforma nu a funcționat, iar asta a îngreunat și mai mult lucrurile. Oamenii au așteptat zeci de minute la coadă. În ultima perioadă, au fost zile în care s-au înregistrat chiar mai mult de 200.000 de chestionare, ceea ce a suprasolicitat site-ul.

„Noi am venit şi am făcut reglaje la platformă. În momentul în care am văzut că intrau peste 230.000 de chestionare într-o zi, atunci – am luat această decizie ca, pe parcursul a două-trei ore, eu sper că două-trei ore să rezolvăm această problemă de calibrare”, a declarat președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei.

Brașov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoșani sunt doar câteva dintre județele în care peste 40% din populație s-a autorecenzat. La polul opus, rezultate slabe au fost înregistrate în judeţele Iasi, Bacău și Dolj.

Datele arată un procent de 37% autorecenzare, ceea ce înseamnă peste șapte milioane de chestionare completate. Începând cu data de 16 mai, autorecenzarea pe cont propriu sau autorecenzarea asistată nu vor mai fi posibile. Din acel moment începe etapa recenzării prin interviuri față în față. 20.000 de recenzori sunt pregătiți să iasă pe teren pentru a strânge datele. Fiecare recenzor va avea la dispoziţie o tabletă pentru completarea chestionarelor.

„Pe tabletă fiecare recenzor va avea posibilitatea să identifice care sunt adresele unde nimeni nu s a autorecenzat şi este obligatoriu să meargă acolo, care sunt adresele unde doar parte din persoane s-au autorecenzat, din nou este obligatoriu să meargă acolo”, a explicat coordonatoarea Unitatea de Coordonare și Implementare a Recensământului, Silvia Pisică.

Cine se autorecenzează primeşte o zi liberă de la serviciu, iar cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3 mii de lei. Recenzarea la domiciliu va dura de pe 16 mai până pe 17 iulie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.