Transsexualii schimbă politicile Meta: Liber la poze cu sfârcuri pe Facebook și Instagram

19 ianuarie 2023  |  14:34  |  👁 211 Vizualizari


Consiliul de supraveghere al Meta Platforms a anulat marți decizia companiei de a elimina două postări de pe Instagram care înfățișau persoane transsexuale și non-binare cu pieptul gol, spunând că Meta trebuie să își schimbe politica pentru a o face mai incluzivă, informează agenția Reuters.

Consiliul, care este finanțat de Meta, dar funcționează independent, a declarat într-o hotărâre că politica companiei privind nuditatea pentru adulți se bazează pe o viziune binară a genului, ceea ce face neclar modul în care regulile se aplică persoanelor intersexuale, non-binare și transsexuale.

Cazurile sesizate de consiliu au inclus două postări din 2021 și 2022 făcute sub un cont de Instagram, care este menținut de un cuplu cu sediul în SUA. Postările prezentau imagini ale cuplului cu pieptul gol, cu sfârcurile acoperite, iar legendele acestora discutau despre asistența medicală pentru transsexuali și operațiile de schimbare a sexului.

„Restricțiile și excepțiile de la regulile privind sfârcurile feminine sunt extinse și confuze, în special în ceea ce privește persoanele transsexuale și non-binare”, a declarat consiliul.

Acesta a adăugat că „acest lucru creează confuzie pentru utilizatori și moderatori și, așa cum a recunoscut Meta, duce la eliminarea greșită de conținut”.

Consiliul de supraveghere, din care fac parte academicieni, experți în drepturi și avocați, a fost creat de companie pentru a se pronunța asupra unei mici părți din spinoasele apeluri privind moderarea conținutului, dar poate, de asemenea, să ofere consultanță cu privire la politicile site-ului.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.