Topul țărilor ai căror locuitori se îmbată cel mai des. Pe ce loc e România

31 ianuarie 2021  |  09:41  |  👁 382 Vizualizari


Un sondaj inedit, realizat la nivel internațional pe un eșantion de peste 90.000 de persoane din peste 25 de țări, a fost publicat în urmă cu câteva zile de experții de la Global Drug Survey (GDS), un institut de cercetare independent cu sediul la Londra. Clasamentul relevă care sunt țările unde locuitorii se îmbată cel mai adesea. 

Oamenii chestionați în cadrul acestui sondaj – realizat online, în general în rândul persoanelor vorbitoare de limbă engleză – au fost întrebați cât de des au fost, în decursul unui an, într-o asemenea stare de ebrietate, încât au fost pe punctul de a-și pierde echilibrul, au avut dificultăți de vorbire sau de concentrare și au avut un comportament în mod evident altfel decât au în mod obișnuit.

Englezii și scoțienii sunt în fruntea acestui clasament mondial. Britanicii au spus că au fost de 34 ori într-o asemenea stare, în decursul a 12 luni, în timp ce media mondială este de 21.

„Britanicii nu au fost niciodată adepții moderației atunci când este vorba de băut. În timp ce numeroase alte culturi consideră alcoolul un fel de accesoriu care însoțește un eveniment, noi l-am considerat întotdeauna o identitate culturală”, spune profesorul Adam Winstock, directorul general și fondatorul GDS, citat de The Guardian.

Englezilor și scoțienilor „le suflă în ceafă” în acest clasament australienii, care ocupă locul al treilea (de 32 de ori), urmați de danezi (31 de ori), finlandezi (30 de ori), americani (27 de ori) și canadieni (26,5 ori).

Francezii se situează la același nivel cu irlandezii, locul 8, spunând că s-au îmbătat de 26 de ori în decursul unui an.

Țările unde oamenii se îmbată cel mai puțin

La extrema cealaltă, țările unde excesul de alcool se întâlnește cel mai puțin sunt Spania (14 ori), Italia (12 ori), Mexic (10 ori), Portugalia (9 ori), Argentina (7 ori) și Columbia (6,5 ori).
România este înaintea acestor țări, ocupând locul 7 în clasamentul celor mai puțini amatori de beții, cu o medie de 14,1 ori (locul 26 în clasamentul cu 32 de țări).

Polonezii, ungurii, germanii au declarat că s-au îmbătat de mai multe ori într-un an decât au făcut-o românii, în timp ce rușii sunt sub media globală.
Numai 16 la sută dintre cei care au participat la sondaj au declarat că nu au băut niciodată în cursul anului care a trecut.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.