Țestoasele nu sunt niște pietre cu picioare! 23 mai, Ziua mondială a broaștelor țestoase

23 mai 2021  |  06:36  |  👁 328 Vizualizari


Mesajul zilei este „Turtles Rock!” – țestoasele nu sunt niște pietre cu picioare! Scopul zilei mondiale este acela de a creşte respectul față de aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani.

American Tortoise Rescue (ATR), o organizație nonprofit înființată în 1990 pentru protecția tuturor speciilor de broaște țestoase sărbătorește cea de-a 21-a zi internațională pe 23 mai 2021.

ATR a creat și a lansat Ziua mondială a broaștelor țestoase pentru a crește respectul pentru aceste reptile și pentru a-i îndemna pe oameni să afle cât mai multe lucruri despre unele dintre cele mai vechi creaturi din lume.

Scopul final al ATR este de a opri comerţul ilegal cu broaşte ţestoase din întreaga lume. Printre priorităţi este şi aceea de a cere magazinelor care vând animale de companie să oprească vânzarea de broaşte ţestoase dacă nu oferă şi informaţii adecvate pentru cumpărători. De exemplu, mulţi oameni care cumpără un astfel de animal de companie, atunci când este pui, nu ştiu că unele specii pot creşte până la 100 de kilograme sau chiar mai mult, că au nevoie de căldură constantă pe tot parcursul anului, deoarece nu hibernează, şi că pot trăi foarte mult.

American Tortoise Rescue a salvat peste 4.000 de broaşte ţestoase de apă sau de uscat, de la începuturile activităţii sale.

„Oamenii ne pot urmări și se pot alătura evenimentelor noastre în direct pe Facebook și Instagram la Ziua Mondială a Testoaselor, pot găsi sfaturi și lucruri distractive pe www.worldturtleday.org.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.