TAROM primește un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro

5 mai 2022  |  11:14  |  👁 349 Vizualizari


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care compania TAROM primește un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor într-o postare pe Facebook.

Prin suma acordată din bugetul Ministerului Transporturilor, TAROM își va putea acoperi prejudiciul cauzat de pandemia COVID 19, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.

Comisia Europeană a autorizat această măsură și mai analizează, în prezent, o altă solicitare a TAROM pentru acordarea unui ajutor de restructurare în valoare de aproximativ 85 milioane euro.

Tribunalul Uniunii Europene a confirmat, miercuri, o decizie anterioară a Comisiei Europene privind aprobarea ajutorului pentru salvare, în valoare de 36,6 milioane de euro, acordat de statul român companiei aeriene TAROM, informează un comunicat de presă.

Luni, Comisia Europeană a aprobat, un nou ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a despăgubi compania aeriană TAROM pentru pagubele suferite în perioada pandemiei de coronavirus. Potrivit Comisiei Europene, sprjinul de 1,9 milioane de euro acordat României pentru TAROM este în linie cu normele privind ajutoarele de stat.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.