Suntem în situaţia în care greşeala prostească sau intenţionată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigaţii, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare. Aceasta trebuie reparată urgent, pentru binele tuturor

14 iulie 2022  |  10:40  |  👁 316 Vizualizari


Paul Stănescu, secretarul general al PSD, afirmă într-un comunicat oficial că suntem în situaţia în care greşeala prostească sau intenţionată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigaţii, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare, iar acest lucru trebuie reparat urgent pentru binele tuturor. Includerea sistemului de irigaţii în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României şi trebuie susţinută de absolut toate partidele parlamentare, mai spune el.

 

”Seceta care afectează şi astăzi iremediabil munca fermierilor români şi produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigaţii naţional. Ştim deja acest lucru. Dar, în ciuda acestui adevăr, încă nu avem prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea şi salvarea agriculturii româneşti. Suntem în situaţia în care greşeala prostească sau intenţionată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigaţii, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare. Aceasta trebuie reparată urgent pentru binele tuturor”, spuyne secretrul general al PSD.

Paul Stănescu afirmă că ”PSD, ministrul agriculturii şi coaliţia guvernamentală, fac tot ce le stă în putinţă pentru a veni cu măsuri urgente şi clare pentru a salva munca agricultorilor, dar, soluţia pentru o agricultură modernă nu o reprezintă un pansament aplicat din când în când, ci un medicament puternic cu efecte pe termen lung: un sistem de irigaţii naţional”.

”Ar trebui să fie destul de clar că, în contextul crizelor succesive şi suprapuse prin care trecem, acesta nu mai poate fi doar o preocupare a PSD. Şi coaliţia de guvernare a înţeles cu ce ne confruntăm. Dar este crucial să existe un efort coordonat şi unitar de a susţine în faţa instituţiilor europene modificarea PNRR. Vreau să cred că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, toate forţele politice înţeleg că România are nevoie de un sistem de irigaţii modern. Nu doar coaliţia de guvernare trebuie să vadă cât mai departe. Nu mai este timp de piedici. Schimbarea climatică şi fenomenele de deşertificare cu care ne confruntăm nu vor afecta doar economia românească şi ceea ce vor pune românii pe masă, ci şi securitatea alimentară europeană”, spune Stănescu.

”Includerea sistemului de irigaţii în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României şi trebuie susţinută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic şi, la fel de important, de către instituţiile europene. Asigurarea securităţii alimentare a depăşit graniţele naţionale. Aceasta este deja o urgenţă europeană”, mai afirmă în comunicat Paul Stănescu.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.