Suedia suspendă plățile către Pfizer și cere explicații despre numărul de doze dintr-un flacon

26 ianuarie 2021  |  11:46  |  👁 72 Vizualizari


Agenţia suedeză de sănătate a suspendat plăţile pentru vaccin către Pfizer, cerând explicaţii despre numărul de doze disponibile în fiecare flacon, scrie marți cotidianul Dagens Nyheter, potrivit agenției Reuters.

Suedia vrea lămuriri despre numărul de doze care i-au fost facturate, după ce Pfizer a facturat câte 6 doze per flacon, în loc de cele 5 convenite.

Autoritățile din această țară vor acum ca Bruxellesul şi Pfizer să ajungă la un acord cu privire la câte doze sunt conţinute într-un flacon.

„Până acum, noi am spus companiei că trebuie să aşteptăm cu facturile care sunt disponibile până obţinem claritate despre ce se aplică”, a declarat epidemiologul-şef, Anders Tegnell, pentru Dagens Nyheter.

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze pentru Reuters, însă a precizat pentru Dagens Nyheter că a facturat pentru 6 doze per flacon.

Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine 5 doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase 6 doze cu ajutorul unei seringi speciale.

„Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage 5 doze, înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ’, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.