Studiu: Coronavirusul ar putea afecta auzul

5 august 2020  |  06:26  |  👁 116 Vizualizari


Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Manchester arată că printre sechelele pe care virusul Sars COV 2 le-ar putea lăsa pe termen lung sunt și problemele cu auzul.

Un număr semnificativ de pacienți infectați cu Sars Cov 2 au raportat deteriorarea auzului când au fost chestionați, la opt săptămâni de la externarea in spital, potrivit audiologilor de la Universitatea din Manchester, într-un studiu susținut de NIHR Manchester Biomedical Research Center (BRC).

Dintre cei 121 de adulții care au participat la sondaj-ul realizat prin telefon, 16 persoane (13,2%) au raportat probleme cu auzul.

Opt persoane au spus că au  deficiențe de auz și alte opt au vorbit despre zgomote auditive care nu sunt cauzate de o sursă exterioară.

Persoanele cu neuropatie auditivă au dificultăți de auz atunci când există zgomot de fond.  Studiul a fost publicat în  Jurnalul Internațional de Audiologie.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a putea identifica de ce există o asociere între virus și problemele de auz.

Studiul  a identificat rapoarte privind pierderea auzului, dar numărul participanților este mic, iar calitatea probelor a fost scăzută.

Cercetătorii nu au exclus însă posibilitatea ca alți factori să aibă impact asupra pierderii auzului. Aceștia ar putea include stresul și anxietatea, inclusiv utilizarea măștilor care fac comunicarea mai dificilă, medicamente utilizate pentru a trata COVID-19 care ar putea deteriora urechea.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.