Studiu Coronavirus – Dacă 90% din populaţie ar purta mască, virusul ar putea să dispară în 50 de zile

12 mai 2020  |  06:36  |  👁 677 Vizualizari


Cercetători din Marea Britanie, Franţa, Hong Kong şi Finlanda au realizat un studiu pentru a demonstra cât de importantă este purtarea măştii de protecţie ca mijloc de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Studiul internaţional citat de BFMTV arată că purtarea măştii medicale ar putea fi mai eficientă decât izolarea.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai multe măsuri de prevenţie: izolarea, distanţarea socială şi purtarea măştii, însă au pornit de la premisa că 1% din populaţie este deja infectată cu virusul.

Astfel, aceștia estimează că în condițiile în care 80% din populație ar purta mască, 60.000 de oameni ar muri într-o perioadă de 500 de zile, însă dacă se aplică doar măsura izolării, în același interval de timp ar muri 180.000 de oameni.

Un alt scenariu scenariu prevede că bilanțl ar fi mlt mai mare iar răspândirea virusului ar fi incontrolabilă dacă doar 50% din populație ar purta mască.

Însă o estimare îmbucurătoare prevăzută în studiu este cea conform căreia dacă 90% din populație ar purta mască, virusul ar dispărea în 50 de zile.

La momentul transmiterii acestei știri, la nivel global au fost confirmate aproape 4 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus, peste 265.000 de persoane au decedat, în timp ce aproximativ 1.315.000 au fost declarate vindecate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.